شماره پشتیبانی 24/7 1863 700 0911
پارک ملی گلستان

لایروبی و بهسازی چشمه‌های پارک ملی گلستان آغاز شد

گنبدکاووس- ایرنا- رییس پارک ملی گلستان با اشاره به کاهش دبی منابع آبی این ذخیره‌گاه زیست‌کره، گفت: لایروبی چشمه‌ها و بهسازی آبشخورها برای دسترسی بهتر زیستمندان حیات وحش به آب مورد نیاز به ویژه در فصل گرما آغاز شد.

مهدی تیموری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: حدود ۱۳۰ چشمه، در کنار آبشارها و رودخانه‌های شاخصی مانند دوغ در پارک ملی گلستان جریان دارد که کاهش بارندگی باعث کاهش چشمگیر میزان دبی آن‌ها شد و هم اینک ۹ چشمه کوچک خشک شده و برای حیات وحش غیرقابل استفاده است.

وی گفت: با همکاری نیروهای محیط بانی پارک ملی گلستان، جوامع محلی و دوستداران محیط زیست در حال انجام اقدامات مختلفی برای دسترسی بهتر زیستمندان حیات وحش به ویژه در مناطق استپ و نیمه بیابانی با جمعیت بیشتر از گونه‌های مختلف جانوری به آب هستیم که از جمله آن می‌توان به لایروبی چشمه‌ها، لوله گذاری برای انتقال آب به سمت آبشخورها و بهسازی مسیرهای منتهی به چشمه‌ها اشاره کرد.

رییس پارک ملی گلستان ادامه داد: جمعیت زیادی از حیات وحش مانند مرال و شوکا، خرس، پلنگ، گزار به طور مشترک در مناطق جنگلی، استپ و نیمه بیابانی زندگی می‌کنند که کاهش سطح آب چشمه‌ها و رودخانه‌ها دسترسی به آب را برای آنها مشکل کرده و برخی از این گونه‌ها مسافت چند کیلومتری را برای رسیدن به چشمه‌ها در تردد هستند.

تیموری افزود: چشمه‌ها و آبشخورهای سرمحیط‌بانی‌های آلمه، سولگرد و لهندور با جمعیت زیادی از قوچ و میش اولویت لایروبی و بهسازی قرار دارد و طبق برنامه حداقل ۱۰ چشمه در پارک ملی گلستان لایروبی و در صورت نیاز آبشخور جدید هم ایجاد می‌شود.

وی اعتبارات امسال پارک ملی گلستان را ۱۲۰ میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: بر اساس اولویت بندی این اعتبارات در بخش‌ ساخت محیط بانی، بهسازی مامورسراها، خرید لوازم اطفای حریق و تجهیزات حفاظتی، استقرار چادر آتش‌بانی و بهسازی و مدیریت منابع آبی هزینه می‌شود.

به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت نخستین پارک ایران است که سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه محیط زیستی کره زمین به ثبت رسید.

این ذخیره‌گاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و البته رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌هاست و رویشگاه‌های تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی و قوچ و میش، رویشگاه‌های هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاه‌های کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونه‌های پلنگ ایرانی و کل و بز است.

گونه‌های جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است و بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامتگذاری شده اند با *