رییس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی گنبدکاووس گفت: جوانان ساکن مناطق روستایی از اقوام و مذاهب مختلف علاقه زیادی به انجام بازیهای بومی و محلی دارند و در این راستا ثبت ملی بازیهای «قاقمه توپ و چوریک» به نام این شهرستان در حال پیگیری است.
ابراهیم ملاتش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بازی قاقمه توپ شباهت زیادی به کریکت دارد و جوانان ترکمن با یک توپ و چوب در مناسبتهای مختلف این بازی را به عنوان یکی از تفریحات خود انجام میدهند و بازی چوریک هم از دیگر بازیهای قوم ترکمن است که ۲ گروه به نامهای مهاجم و مدافع شبیه بازی کبدی بدون لزوم به تهیه وسایل خاص با هم رقابت میکنند.
وی افزود: مرحله مستندسازی و تهیه طرح این بازیها انجام شده و از طریق میراث فرهنگی قرار است نمایندهای برای مشاهده زنده بازیها در گنبدکاووس حضور یافته و نتایج بررسیهای خود را به وزارت میراث فرهنگی و ورزش و جوانان ارسال کند.
رییس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی گنبدکاووس با اشاره به انجام حدود ۳۰ ورزش بومی و محلی اقوام مختلف در شهرستان، گفت: «کشتی کچ گردان، قلعه پوده، کلاچل چل، خسو خسو، چیک و کشتی گورش» از جمله بازیهای پرطرفدار قومیتهای سیستانی و ترکمن در این شهرستان است.
ملاتش ادامه داد: کشتی گورش که به طور مشترک به عنوان آثار ناملموس به نام گلستان و خراسان شمالی ثبت ملی شده از فعالترین رشتههای بومی و محلی گنبدکاووس است که علاقمندان زیادی دارد و همواره با استقبال چند هزار نفری در جشنوارههای مختلف برگزار میشود.
وی یادآور شد: مسابقات کشتی گورش قهرمان قهرمانان با حضور برترینهای کشور و مدال آوران آسیایی و جهانی در نخستین روز فصل زمستان امسال با همکاری دهیاری و شورای اسلامی روستای آق آباد با شرکت ۱۶ ورزشکار سنگین وزن و ۱۶ سبک وزن با استقبال بیش از سه هزار تماشاگر برگزار شد.
به گفته وی، گنبدکاووس ورزشکاران متعددی در سطح آسیایی و جهانی در رشتههای فوتوالی و کشتی گورش دارد که از جمله آنان میتوان به «وحید ایمری، جمیل کر، عثمان سنسبلی و میکائیل و قاسم دازی» اشاره کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا