جاذبه های گردشگری
برج رادکان
برج رادکان کردکوی که با نام میل رادکان کردکوی نیز شناخته میشود، در جنوب شهرستان کردکوی، در استان گلستان قرار گرفته است. با بیش از هزار سال قدمت، این برج ۳۲ متر ارتفاع و ۱۵ متر قطر دارد و گنبد دو پوستهای آن، به صورت کشیده و مخروطی بلند است. با قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، برج رادکان در گذشته راهنمای بازرگانان و مسافران بوده است. در بخش فوقانی سازه، دو ردیف تزئینات آجری با گچبری گلهای مشابه گل لاله دیده میشود که به همراه کتیبه کوفی و پهلوی دورادور قسمت زیرین گنبد را پوشاندهاند. این اثر در ۱۵ دی ۱۳۱۰، با شماره ۱۴۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
دیوار تمیشه
دیوار تمیشه مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان کردکوی، روستای باغوکناره قرار دارد. این اثر در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۰، با شماره ثبت ۴۷۵۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. دیوار تمیشه به طول تقریبی ۱۲ کیلومتر با استفاده از آجر، به جهت شمال-جنوب از دامنههای شمالی سلسله جبال البرز شروع و به خلیج گرگان منتهی میشود. همچنین با مطالعات انجام شده بقایای بخشی از دیوار در داخل خلیج گرگان مشخص شده است. متاسفانه بیشتر بخشهای دیوار از بین رفته و تسطیح شدهاند. فقط بقایای قسمتی از لایههای تحتانی دیوار در قسمتهای جنگلی و حدفاصل روستای باغو کناره و سرکلاته باقی مانده است.
منطقه حفاظت شده جهان نما
منطقه حفاظت شده جهاننما از مقاصد و جاذبه های گردشگری استان گلستان و جنوبیترین جنگل انبوه این استان است که به دلیل ارتفاعش به بام استان گلستان هم معروف است. بازدید از این منطقه کمنظیر را از دست ندهید. این منطقه جنگلی انبوه است به مساحت ۳۰ هزار و ۶۵۰ هكتار كه در شرقیترین قسمت رشته كوه البرز قرار دارد. ارتفاع آن در حدود ۳ هزار و ۸۶ متر است و از فراز مرتفعترین قسمتهایش میتوان چشماندازهای زیبای كردكوی، گرگان و بندر تركمن را تماشا كرد. دهكده ییلاقی جهاننما در مرکز این جنگل مرتفع قرار دارد؛ روستانشینان منطقه از اواسط بهار تا اوایل پاییز برای چراندن گوسفندان و بر پا كردن كندوهای عسلشان به آنجا میروند و در كلبههای چوبی خود سکنی میگیرند.
روستای درازنو
روستای درازنو از مرتفعترین روستاهای شمال ایران در استان گلستان است و به همین دلیل زیباترین چشماندازها از خلیج گرگان را دارد. مناطق کوهستانی اطراف این روستا از بکرترین بخشهای گلستان هستند و ییلاق درازنو به بیش از ۱۰ شهر و روستای اطراف خود مشرف است.روستای درازنو در منطقهای سردسیر قرار دارد و به همین دلیل نزدیک به نیمی از سال تردد و زندگی در آن بسیار مشکل میشود. در حال حاضر در حدود ۱۶۰ خانوار در این منطقه زندگی میکنند و تنها ۶ ماه نخست سال را در این ییلاق زیبا میگذرانند.
آبشار دوآب
آبشار دو آب در نزدیکی روستای بالاجاده، در منطقه دو آب و در فاصله پنج کیلومتری جنوب کردکوی واقع شده است. این آبشار با صدایی دلنشین از بلندای صخرهای فرومیریزد و با قرارگیری در عمق جنگل و در میان درختان انبوه و سرسبز، چشماندازی زیبا را خلق میکند. بیشتر مسیر دسترسی به آبشار دو آب آسفالته و تنها دو کیلومتر آن خاکی است. کمی بالاتر از محل آبشار نیز مکانی برای استراحت و اتراق وجود دارد.
آبشار شادان
آبشار شادان کردکوی با هفت طبقه، در هفت کیلومتری جنوب شهرستان کردکوی و در دل جنگلهای بکر و طبیعی دامنه کوه البرز قرار دارد و از ارتفاعی حدود ۴۰ متر به طرف پایین سرازیر میشود. این آبشار یکی از بلندترین آبشارهای استان گلستان بهشمار میرود. در این مکان دو آبشار وجود دارد که آبشار سمت چپ کوچکتر اما خروشان و آبشار اصلی مرتفع تر و پرآب است.
آبشار میرانلو
آبشار میرانلو در روستای سرکلاته واقه شده است که به ابشار پاپیون نیز شهرت دارد.شکل ظاهری این ابشار شبیه ساعت شنی است و حدود 12 متر ارتفاع ان می باشد. مسیر رسیدنن به این ابشار حدود 2 ساعت در دل جنگل هیرکانی است
پارک جنگلی امام رضا (ع)
پارک جنگلی امام رضا با مساحت حدودا ۵۴ هکتار، در چهار کیلومتری جنوب شهر کردکوی و در منطقه پلنگ پا واقع شده است. هوای بسیار معتدل و خنک و وجود رودخانه دایمی پلنگ پا و درختان سر به فلک کشیده، این پارک را به یکی از زیباترین پارکهای طبیعی منطقه تبدیل کردهاند. امکانات رفاهی مانند سوییت، آلاچیق، مهمانسرای اقامتی، رستوران، سالنهای پذیرایی، پارکینگ و ایستگاههای اقامتی موقتی برای استفاده میهمانان در پارک امام رضا فراهم شده است.
آبشار لاملیج
آبشار لاملیچ در نزدیکی روستای سرکلاته خرابشهر، در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب غربی کردکوی و ۳۹ کیلومتری گرگان قرار دارد. این آبشار ۸۱ متری پس از ریزش، از میان درختان ملیچ (ملیج یا ملچ) عبور میکند که همین موضوع سبب شهرت آن به لاملیچ شده است. مسير ريزش آب شيبی نسبتا تند دارد و فاصله آن از روستا، حدود چهار الی پنج ساعت است.
آبشار بزبنه
آبشار بزبنه سرکلاته یکی از چندین آبشاری است که در منطقه جنگلی روستای سرکلاته خرابشهر، از توابع شهرستان کردکوی قرار دارد. این آبشار در میان فضایی سرسبز و بکر، از صخرهای مرتفع فرومیریزد و با برخورداری از ۸۱ متر ارتفاع، یکی از آبشارهای بلند منطقه بهشمار میرود. قطرات آب این آبشار بهشکلی پودر مانند به سمت پایین سقوط میکنند و منظرهای هیجانانگیزی را میآفرینند.
امامزاده ابراهیم روستای النگ
امامزاده ابراهیم روستای النگ در روستای النگ، از توابع شهرستان کردکوی قرار دارد و مدفن یکی از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) است. این بقعه گنبدی مرتفع از نوع گرد با قطر ۵۰ متر و ارتفاع ۱۵ متر دارد که با کاشی سنتی پوشانده شده است. همچنین کاشیکاری سردر بر زیبایی بنا افزوده است. این امامزاده در مسیر جاده اصلی تهران-مشهد قرار دارد و هر ساله در ایام و مناسبتهای مختلف میزبان زائران زیادی میشود.
روستای قلندرآیش
این روستای دارای بافتی قدیمی و اکثر واحد های مسکونی آن با مصالح سنتی و قدیمی ساخته شده است و مسیر های داخل بافت این روستا دارای شیب بوده و از کیفیت خوبی برخوردار نمی باشد. قلندرآیش روستایی است که کاملا شکل قدیمی اش حفظ شده است و یکی از زیباترین و منحصر به فرد ترین روستاهای ایران است و مردم بسیار خونگرم و مهمان نوازی دارد و همانطور که از نامش پیداست مردمان بسیار قوی و با پشتکاری دارد که از نسل مغول ها می باشند. مردمان این روستا به دو زبان طبری و ترکی صحبت می کنند. البته ترکی این روستا با تمام نقاط ایران نظیر آذربایجان و ترکمنی و غیره متفاوت بوده و منحصر به فرد می باشد. بافت روستایی آن تا به امروز تقریبا دست نخورده است.
جاده شاه عباسی
در دوره صفوی به دستور شاه عباس و جهت دسترسی سریع و راحت کاروانیان جاده های ارتباطی در سراسر ممالک تحت امر احیاء و احداث شده است. ازجمله جاده سنگفرش معروف به جاده شاه عباسی که استانهای گیلان و مازندران را به مرکز شاهی یعنی اصفهان متصل می کرد.در اثر گذشت زمان بخش اعظم این جاده از بین رفته است در استان گلستان در جنوب شهرستان کردکوی بقایای جاده شاه عباسی حدفاصل روستاهای سرکلاته ,سالیکنده , کردمحله, بالاجاده دیده می شود.جاده را با قلوه سنگ ,گل, آهک بازسازی کرده اند, و در بین راه چند دهنه پل با مصالح سنگ و آجر (سیکاپل, بز پل) جهت تردد کاروانیان بر روی رودخانه های دائمی و فصلی نیز احداث نموده اند سطح جاده را نسبت به اراضی حاشیه مقداری بالا آورده اند و دو طرف آن را کنده اند تا آب بر جاده نیفتد. گذر جاده سه متر بوده است در دوره صفوی به دستور شاه عباس و جهت دسترسی سریع و راحت کاروانیان جاده های ارتباطی در سراسر ممالک تحت امر احیاء و احداث شده است. ازجمله جاده سنگفرش معروف به جاده شاه عباسی که استانهای گیلان و مازندران را به مرکز شاهی یعنی اصفهان متصل می کرد.در اثر گذشت زمان بخش اعظم این جاده از بین رفته است در استان گلستان در جنوب شهرستان کردکوی بقایای جاده شاه عباسی حدفاصل روستاهای سرکلاته ,سالیکنده , کردمحله, بالاجاده دیده می شود. جاده را با قلوه سنگ ,گل, آهک بازسازی کرده اند, و در بین راه چند دهنه پل با مصالح سنگ و آجر (سیکاپل, بز پل) جهت تردد کاروانیان بر روی رودخانه های دائمی و فصلی نیز احداث نموده اند سطح جاده را نسبت به اراضی حاشیه مقداری بالا آورده اند و دو طرف آن را کنده اند تا آب بر جاده نیفتد. گذر جاده سه متر بوده است.
امامزاده روشن آباد
مامزاده روشنآباد در کنار جاده قدیم گرگان- کردکوی واقع شده است. در تاریخ طبری نام این امامزاده «روشنوا» آمده و به نوشته شماری، این مقبره متعلق به عبدالله نامی است که نسبش به امام هفتم میرسد. بنای امامزاده یادگار معماری قرن ۹ هجری قمری و در میان باغی واقع شده است. مردم روستای اطراف از آن بهعنوان قبرستان عمومی استفاده میکنند. بنای امامزاده بهصورت برجی بلند و چندوجهی شامل رواق و حَرَم چهارگوش و گنبد ساقهدار مدوّر است که پایینتر از گنبد مدوّر بام سفالپوش امامزاده است. در داخل صحن صندوق چوبی نفیسی به ارتفاع یک متر و طول ۳ متر و عرض ۱/۵ متر دیده میشود که در ضلعهای کناری آن منبتکاری زیبایی بهکار برده شده است و روی این صندوق ۷ سوراخ وجود دارد که مردم نذورات خود را داخل آن میاندازند. در این بنا مقبره دو تن به نامهای ابراهیم و محمد که برادران امام هشتم بودند نیز وجود دارد. چهاردهم فروردین ماه هر سال جمعیت زیادی از ناحیه کردکوی تا گرگان برای گردش و زیارت در این محل تجمع میکنند و مراسمی از قبیل اسبسواری، کشتیگیری و شرطبندی و بازار روز در این مکان دایر میباشد.