شماره پشتیبانی 24/7 1863 700 0911
کاروانسرای سنگی قزلق

کاروانسرای سنگی قزلق به قدمت تاریخ!

کاروانسرای سنگی قزلق

از دوران‌های تاریخی پس از اسلام به یادگار مانده است و نمونه‌ای ازکاروانسراهای کوهستانی ایران ساخته شده با سنگ، ملاط گچ، آهک و ساروج به ‌شمار می‌رود. این بنا که در مسیر جاده قدیم استرآباد شاهرود احداث شده، دارای اتاق‌ها و دالان‌های متعددی بوده است و ۱۲ حجره نیز در فضای داخلی آن قرار گرفته بودند. با توجه به ارزش تاریخی، این اثر در تاریخ ۵ آذر ۱۳۷۹، با شماره ثبت ۲۹۰۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید

‌تاریخچه کاروانسرای قُزلُق

بنا بر روایت و استناد به مدارک و شواهد تاریخی و مطالعات تاریخی که انجام گرفته است، می توان گفت که منطقه قزلق و همچنین کاروانسرا در گذشته دارای اهمیت بسیار زیادی بوده و از رونق و شکوفایی بارزی برخوردار بوده است.

دلیل احداث کاروانسرا در این منطقه عبور و مرور کاروان های سیاحتی و تجارتی بوده که از این منطقه گذر کرده و ارتباطی را میان دشت گرگان با جاده های اصلی، قدیمی در جاده خراسان و فلات مرکزی ایجاده کرده بود که این امر دارای اهمیت خاصی بود، اما متاسفانه با گذشت زمان و به دلایل متعدد نظیر تغییر مسیر راه‌های کاروان ها در دوره های متعدد، از شکوه و عظمت این کاروانسرا کاسته شد.

کاروانسرای قزلق در گذشته کارایی و عملکرد خوبی داشته و بر اساس همین نوع پلان و سبک ساخت آن جزو، کاروانسراهای بین راهی کوهستانی سر پوشیده به شمار می رود که قابل مقایسه با دیگر کاروانسراهای ایران از جمله کاروانسرای شبلی در گردنه شبلی آذربایجان، کاروانسرای امامزاده هاشم در گردنه امامزاده هاشم که در جاده هراز قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامتگذاری شده اند با *