شماره پشتیبانی 24/7 1863 700 0911
تالاب آلماگل

تالاب آلماگل

تالاب آلماگل

از دیگر تالاب های استان گلستان می توان به تالاب آلماگل اشاره کرد. منبع تامین آب این تالاب نیز همان رودهایی است که آب تالاب آلاگل را تامین می کنند در نتیجه این تالاب نیز دارای آبی شور می باشد.

تالاب آلماگل به عنوان یکی از سه تالاب بین ‌المللی شهرستان گنبدکاووس در شمال استان گلستان در نزدیکی مرز ایران و ترکمنستان در شمال تالاب آلاگل واقع شده است. این تالاب که معنی نام آن “دریاچه سیب” می ‌باشد با مساحتی در حدود ۲۰۰ هکتار در فاصله تقریبی ۷۲‬ کیلومتری از شهر گرگان قرار گرفته است.

از جمله ویژگی های تالاب آلماگل می توان به این مورد اشاره کرد که دارای مقدار فراوانی از مواد مغذی است. تالاب آلماگل در جنوب رودخانه مرزی اترک که از جمله رودهای اصلی و مرزی حوضه آبریز دریای خزر است، واقع شده و بیشتر آب آن از طریق این رود تامین می شود.

لازم به ذکر است حدود ۸۰‬ درصد از پوشش گیاهی موجود در تالاب آلماگل در بخش شرق و شمال شرقی آن پراکنده شده است و گونه ‌های مختلف گیاهان آبزی در این تالاب به چشم می خورد.

از جمله این گیاهان می توان به چنگال آبی، بومادران آبی، جگن، نی، هفت بند، آلاله آبی و لویی اشاره کرد. این در حالی است که در نوار اطراف این تالاب گیاهانی نیز وجود دارد که پرندگان بومی و آنهایی که در فصل مهاجرت به سمت این منطقه هجوم می آورند از آنها به عنوان محلی برای ساختن آشیانه‌ خود استفاده می ‌کنند.

از مهم ترین این گیاهان می ‌توان به علف شور، جارو ترکمنی، گز شاهی، خارشتر، یولاف وحشی، چمن و مرغ اشاره کرد. علاوه بر اینها که به طور طبیعی در اطراف این تالاب رشد می کنند سازمان جهاد کشاورزی نیز انواع دیگری از گیاهان را در اطراف تالاب آلماگل کاشته است.

این سازمان چنین عملی را برای کاهش اراضی بیابانی و ممانعت از فرسایش خاک و نیز برای پیاده سازی طرح های مرتع داری انجام داده است.

تالاب آلماگل دارای انواع متفاوتی از جانوران مانند ماهی ها، پرندگان و خزندگان مختلف است که از جمله آنها می توان به زردک، سیاه ماهی، کپورچه، آمور، کپور معمولی، پاروا یا آمورچه، کلمه، اسبله، گامبوزیا و گاو ماهی اشاره کرد.

شرایط محیط زیستی خاصی که در اطراف تالاب آلماگل برقرار است موجب شده که این دریاچه مکان مناسبی برای زندگی و تولید مثل پرندگان مهاجر باشد به طوری که حدود ۳۶‬ نوع از این پرندگان که در فصل مهاجرت از دیگر مناطق به این منطقه می آیند و جزء پرندگان بومی استان نمی باشند در تالاب های این منطقه تخم گذاری کرده و تا زمانی که تخم های خود را به جوجه تبدیل کنند و هنر پرواز کردن را به آنها بیاموزند در اطراف این تالاب می مانند و می توانند گردشگران را از لذت دیدن خود بهره مند کنند.

از مهم ترین پرندگان مهاجر آلماگل می توان به کشیم گردن سیاه، باکلان، حواصیل خاکستری، اگرت، اردک سر سیاه، اردک سیاه کاکل، اردک تاجدار، اردک سرسفید، خوتکا، چنگر، چوب پا، خروس کولی، تلیله کوچک، آبچلیک، کاکایی، قوی گنگ، غار پیشانی سفید و عقاب دریایی دم سفید اشاره کرد که برخی در داخل آب و برخی در کنار اب زندگی می کنند. در این میان اردک سر سیاه، سیاه کاکل و تاجدار جزء پرندگانی هستند که تعدادشان در حال کم شدن است.

طبیعی است که در جوار این تالاب پستانداران هم زندگی کنند. از جمله اینها می توان به تشی، جرد بزرگ، خرگوش، گربه دشتی، روباه معمولی، روباه سردم سیاه، شغال و گراز اشاره کرد. در فاصله نزدیکی از این تالاب روستاهایی نیز به صورت پراکنده وجود دارد که اهالی آن بیشتر از طریق برداشت نی، چرای دام ها، شکار پرندگان و ماهی گیری از این تالاب امرار معاش می ‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامتگذاری شده اند با *