عبدالجلال ایری، نماینده مردم شهرستانهای کردکوی، بندرترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی گلستان در گفتگو با خبرنگار استانهای دانشجو اظهار کرد: سند ائتلافی عملیات اجرایی طرح طبیعت گردی در جزیره اشوراده در حال نهایی شدن است و تکالیف دستگاههای اجرایی به تناسب مسئولیتهای آنها جمعبندی و ابلاغ میشود.
ایری افزود: صندوق ملی محیط زیست به عنوان سرمایهگذار این پروژه و مدیران ارشد استان گلستان برنامهریزیهای لازم را برای مشخص شدن اهداف و تعاریف مرتبط با طرح طبیعت گردی در اشوراده را احصا کرده اند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مباحث اصلی برای آغاز عملیات اجرایی طرح طبیعت گردی در اشوراده مشخص شدن مسیر آبی نهایی بین سواحل بندر ترکمن تا جزیره اشوراده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه مسیر آبی از مبادی سایت پشتیبان، محوطه بنادر و اسکله پانتومی تعاونی گردشگری پیشروی سرمایه گذاران و مدیران ارشد استان است که باید با بررسی مزیتها و ویژگیهای هر مسیر، یک کریدور آبی مطمئن برای انتقال اقلام و تجهیزات طرح بومگردی انتخاب شود.
ایری افزود: دغدغه بیتوته و شب مانایی گردشگران در در تنها جزیره ایرانی دریای خزر با استقرار واحدهای بوم گردی در روستای اشوراده برطرف خواهد شد؛ و مقرر است با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مجوز بوم گردی برای اهالی این روستا صادر شود.
نمایندگی مردم شهرستانهای کردکوی، بندرترکمن، گمیشان و بندرگز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه فعالیتها و کاربریها در محدوده ۲۲ هکتاری گردشگری در جزیره اشوراده مشخص شده است و تمام اقدامات بر اساس طرح مصوب اجرایی میشود.
وی با اشاره به وجود اردوگاه دانش آموزی در جزیره اشوراده افزود: باید از این فرصت به نحو مناسبی بهرهبرداری کرد؛ مذاکراتی با وزارت آموزش و پرورش در این خصوص انجام شده تا با استفاده از همه راهکارهای ممکن از جمله مولدسازی؛ شرایط به سمت و سویی سوق داده شود تا از زیرساختهای موجود در این اردوگاه فرهنگی آموزشی در راستای طبیعت گردی در اشوراده بهرهمند شد.
گفتنی است که سرمایهگذاری صندوق ملی محیط زیست در طرح طبیعت گردی اشوراده، موجب شکلگیری ۲ جریان و طیف در بین علاقهمندان به طبیعت و کارشناسان محیط زیست شده است.