شماره پشتیبانی 24/7 1863 700 0911
تپه تاریخی انجیراب گرگان

گردشگری انجیراب، بازنده بزرگ کم‌کاری‌ها

محله انجیراب در گرگان با وجود تپه ای تاریخی‌ و ظرفیت گردشگری و توریسم، با مشکلات زیرساختی مانند معابر خاکی، ساختمان‌های نامناسب، خطر ریزش دیوارهای قدیمی و آلودگی رودخانه مواجه است. این مسائل، زندگی ساکنان را دشوار و سیمای شهری این منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.

خبرگزاری فارس گلستان_ پریسا مسعودی: گرگان، شهر سرسبز شمال ایران با پیشینه و تباری غنی و قدمتی ۳ هزار ساله همواره نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ ایران داشته است. آثار تاریخی و بناهای باارزش این شهر، شاهدی بر گذشتهٔ پربار آن هستند. در ناحیه گرگان حدود ۳۱۰ تپه شناسایی شده اند که تپه انجیراب نیز جزو این آثار تاریخی باارزش است.تپه انجیراب مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در مرداد ۱۳۸۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این تپه با محدوده ۴ هکتاری، در محله انجیراب در منطقه‌ جنوب غربی گرگان قرار گرفته و بافت جمعیتی این منطقه را اقوام مهاجر از سایر استان‌ها و روستاهای اطراف تشکیل می‌دهند.وجود این تپه و دیگرتپه ها مانند خرگوش تپه و قلعه خندان ظرفیت خوبی برای انجام پروژه های گردشگری و رشد محلات محروم نزدیک آن است اما متاسفانه تاکنون اقدام موثری برای حفظ این مکان و رونق محدوده اطراف این تپه انجام نشده است.با تماس تلفنی چند نفر از ساکنان محله انجیراب با خبرگزاری فارس در گرگان، در خصوص مشکلات این محله، خبرنگار این حوزه در گرگان این بحث را پیگیری کرد.

انجیراب محله ای با معابر خاکی و‌ خانه های بدون استقامت صادقی، از جوانان ساکن انجیراب به خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان گفت: انجیراب از محلات کم برخورداری است که به واسطه داشتن تپه تاریخی، می تواند به منطقه ای گردشگری تبدیل و باعث اشتغالزایی جوانان شود. این شهروند گرگانی ادامه داد: برخی از مشکلات این محله ریشه چندین ساله دارد ، برخی از کوچه‌های محله انجیراب هم از ابتدای شکل گیری سکونت بعد از گذشت دو دهه هنوز دارای معابر خاکی است.وی افزود: چندی پیش هم دیوار انتهای کوچه انجیراب ۱۲ ترک خورده و درحال ریزش است و خطر جانی برای ساکنین محله دارد، همچنین بعضی خانه های مسکونی هم اصلا مقاومت نداشته و‌ اسکلت بندی ضعیفی دارند.صادقی همچنین به خبرنگار فارس گفت که قول یک درمانگاه به ساکنان این محله داده شده و زمینی هم در اختیار علوم پزشکی قرار گرفته اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

تپه راهنمایی انجیراب ظرفیت گردشگری فراموش شده شهروند دیگری هم در رابطه با مشکلات محله انجیراب به خبرنگار خبرگزاری فارس می گوید: پسماند یکی از کارخانه ها به رودخانه انجیراب ریخته می شود و ساکنین محل از بوی تعفن آن کلافه شده اند.این شهروند افزود: تپه راهنمایی انجیراب هم تبدیل به مرکز ضایعاتی و ماشین های اوراقی شهرداری شده و سیمای محله را زشت کرده است.محمد بزی یکی از معتمدان محله انجیراب گرگان در گفتگو با خبرنگار فارس در گرگان گفت: اهالی این محله سال‌ها است با درد فقر و محرومیت آشنا هستند.وی با عنوان اینکه چرا چند میلیارد صرف زیباسازی و ساماندهی تپه قلعه خندان شده ولی هیچ اقدامی در خصوص تپه راهنمایی انجیراب صورت نگرفته است، گفت: ایجاد فضای گردشگری باعث رشد محله و اشتغال جوانان این محله کم بضاعت می شود، اما از این ظرفیت استفاده نمی شود.

احداث فرهنگسرا در انجیراباحمد سالاری معاونت زیربنایی، حمل و نقل و ترافیک شهرداری گرگان که چندی پیش سمت معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری گرگان را برعهده داشت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان در خصوص کارگاه تپه راهنمایی انجیراب گفت: این مکان زمینی متعلق به شهرداری و محلی برای استفاده مصالح شهرداری است و به عنوان انباری استفاده می شود.وی افزود: این انباری مربوط به بیش از بیست سال گذشته است و چند مجموعه شهرداری از آن استفاده می کنند و قابل انتقال به نقطه ای دیگر از شهر نیست. قابلیت ساخت و ساز هم ندارد چون تپه ای میراثی محسوب می شود.سالاری همچنین اظهار کرد: در دستور کار است در همان زمین متعلق به شهرداری فرهنگسرایی با ساختمانی چند طبقه برای ساکنان محله احداث شود.

 

به گفته عیسی مهری، عضو شورای شهر گرگان، مردم محلاتی مانند کوی عرفان، انجیراب، چناران و بخشی از قلعه‌حسن به دلیل نداشتن سند و صادر نشدن پروانه مجبور به انجام ساخت و ساز غیرمجاز می‌شدند که باعث ایجاد بافت‌های حاشیه‌ای و ساختمان‌های غیرمستحکم شد که این بحث با همکاری شهرداری گرگان و دادگستری و باصدور پروانه برای زمین های بدون سند در این محلات، حل شد. وی همچنین اختصاص هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های عمرانی در مناطق کم‌برخوردار شهر را از مهم‌ترین مسائل امسال در بودجه شهرداری گرگان عنوان کرد.شهردار گرگان در گفتگو باخبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: اولین محله‌ای که با توجه به موقعیت مکانی، ابعاد مشکلات و ویژگی‌های کالبدی مورد توجه قرار گرفت، محله انجیراب بوده است. به گفته وی محرومیت زدایی یکی از مهم‌ترین سازوکار‌هایی که شهرداری گرگان جهت زدودن فقر کالبدی در محله انجیراب و همچنین دیگر محلات کم برخوردار مد نظر قرار داده است.شهردار گرگان معتقد است اگر یک منطقه در گرگان رشد کند و دیگر مناطق دچار محرومیت‌های گسترده‌ای باشند، رشد نامتوازن صورت می‌گیرد و این مسئله تبعات جبران ناپذیری برای شهر خواهد داشت، بنابراین هدف مسئولین باید ایجاد رشد متوازن و استقرار عدالت منطقه‌ای در تمامی محلات شهر گرگان باشد.

 

کاهش اسیب های اجتماعی با ایجاد اشتغال در محلات کم برخوردار حسن ملک شاهکویی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری‌های استان گلستان هم درخصوص پسماند کارخانه ای که به رودخانه انجیراب می ریزد به خبرنگار فارس در گرگان گفت: ما برای حل این مساله ورود کرده ایم اما این بحث همکاری آب منطقه ای و محیط زیست را می طلبد.مشکلات محلات کم برخوردار با بازدید و‌ شعار حل نمی شود، اگر در محلات شدیداً کم برخوردار اقدامات اورژانسی صورت نگیرد، آسیب‌ها و معضلات اجتماعی موجود در این محلات افزایش یافته به سایر بخش‌های شهر ها نیز گسترش می‌یابد.ایجاد اشتغال برای جوانان در این محلات، بسیاری از معضلات اجتماعی مانند اعتیاد، بزهکاری، سرقت و …را کاهش می دهد.خبرگزاری فارس گلستان، مشکلات مردم محلات کم برخوردار را انعکاس داده و پیگیری ها را تا حصول نتیجه ادامه می دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامتگذاری شده اند با *