معاون صنایعدستی و هنرهای دستی گلستان گفت: تاکنون ۲۰ رشته صنایعدستی بومی در گلستان احیا شده و مقدمات باز زندهسازی پوستیندوزی ترکمن در حال تهیه است.
مریم حاجی ابراهیمی، بعدازظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران در گرگان اظهار کرد: احیای هنر دست زنان و مردان این سرزمین باهدف شناخت بیشتر نسل امروز نسبت به فرهنگ و تمدن کهن خود، از تأکیدات وزارتخانه و اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان است.وی تصریح کرد: با پیگیری کارشناسان و شناسایی هنرمندان پیشکسوت، تاکنون ۲۰ رشته صنایعدستی بومی فراموششده و یا در حال فراموشی استان احیا شد و بهصورت دورهای در حال آموزش به علاقهمندان است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی گلستان خاطرنشان کرد: هرساله مجوز باززندهسازی ۱۰ رشته در حال فراموشی و یا فراموششده صنایعدستی به استانها اعطا میشود که استان گلستان باتوجهبه برخورداری از تنوع قومیتی و تنوع رشتههای صنایعدستی، برای چهارمین سال متوالی مجوز احیای یکرشته را دریافت کرده است.
وی ادامه داد: برایناساس، احیای رشته «پوستیندوزی ترکمن» از ابتدای امسال در برنامه معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی گلستان قرار گرفت.
حاجی ابراهیمی گفت: پوستین یکی از قدیمیترین اشکال لباس است که تمام یا قسمت عمدهای از آن به طور مستقیم از پوست حیوانات پشم دار ساخته میشود.
وی با اشاره به قدمت ۲۰۰ساله پوستیندوزی در منطقه و پوشاک اصلی دامداران و کشاورزان در فصول سرد سال،بیان کرد: این لباس از پوست گوسفند تهیه میشود و طی فرآیندی قریب به یک ماه تبدیل به پوششی گرم برای فصل سرما میشود و مناسب برای مناطق سردسیر و مرطوب است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی گلستان یادآورشد: هدف از شناسایی و باز زنده سازی این رشته، معرفی ظرفیتهای موجود منطقه به بازار مصرف ملی و بینالمللی و ایجاد اشتغال برای نسل جدید و حفظ میراث معنوی است.