شماره پشتیبانی 24/7 1863 700 0911

خواسته و پیشنهادات فعالان گردشگری گلستان از مدیر کل جدید چه بود؟

فعالان حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی گلستان در نشستی با فریدون فعالی، مدیر کل جدید میراث فرهنگی گلستان خواسته و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار نویاب، عصر شنبه نشست هم اندیشی فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان با فعالان بخش خصوصی این حوزه برگزار شد.

فعالی در ابتدای این نشست اظهار کرد: سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی کشور ۵.۱ درصد بوده اما این سهم در گلستان ۱.۱ درصد است لذا نتوانسته ایم از ظرفیتی که در گلستان وجود دارد به شایستگی بهره‌مند شویم.

 

 

چقدر در سهم خواهی برای تامین زیرساخت های گردشگری استان تلاش کردیم؟

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان افزود: در جلسvه شورای هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی بخش خصوصی ‌و روسای انجمن ها و تاسیسات حضور خواهند داشت که ماهیانه یکبار برگزار می شود و اگر ضرورت داشته باشد تعداد جلسات در ماه را افزایش می دهیم.

وی گفت: در اسناد بالادستی محور توسعه استان گردشگری و کشاورزی ذکر شده اما چقدر توانسته ایم برای تولید زیر ساخت ها سهم خواهی کنیم؟

 

فعالی ادامه داد: گلستان بسیار غنی و مستعد است و ظرفیت های فوق العاده ای دارد، نباید به این راضی شویم که ماشین را تا پای آبشار ببریم. قرار نیست همه خدمات را در دل جنگل ارائه کنیم، می توان اقامتگاه و خدمات رفاهی را در روستاهای نزدیک مناطق گردشگری ایجاد کرد تا گردشگر از آن بهره مند شود.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم خلق منابع کرده و ثروت خلق کنیم یعنی موفقیت ایجاد کرده ایم.

 

گلستان با بحران موضوعیت گردشگری مواجه است 

در ادامه این نشست یحیی بارچیان، فعال حوزه گردشگری اظهار کرد: طی ۱۶ سال گذشته سطوح مدیریتی اداره کل میراث فرهنگی گلستان از ضعف بسیار شدیدی برخوردار بوده است و فعالان این حوزه به لحاظ اندیشه، نگاه و کار عملیاتی بسیار قوی تر بودند.

وی افزود: گلستان پتانسیل این را دارد که در حوزه گردشگری کشور و دنیا عرض اندام کند اما جایگاه خود را پیدا نکرده است.

 

وی یادآور شد: قبل از انقلاب پارک ملی گلستان هدف گردشگری توریست های اروپایی بود که برای تحقیق و تفریح به این منطقه سفر می کردند.

بارچیان گفت: گلستان با بحران موضوعیت گردشگری از زوایای مختلف مواجه است.

وی انتقاد کرد: این استان در فرهنگ مهمانپذیری، شناخت و پذیرش گردشگری ضعف دارد و جوامع محلی ما برای ابراز پتانسیل های خود آموزش ندیدند.

 

ساختار اداری معیوب در صدور مجوزها

وی با اشاره به معیوب بودن ساختار اداری در صدور مجوزها، گفت: نه تنها صرفا میراث فرهنگی بلکه کل سیستم سازمانی استان فشل است. به عنوان مثال، یک فعال گردشگری برای اخذ مجوز فعالیت باید چهار سال دوندگی کند.

 

مشکل گلستان «امتناع از توسعه» است 

در ادامه این نشست مهدی سقایی، رئیس موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان و رییس دانشکده گردشگری هم گفت: متاسفانه استان ما در تمام حوزه ها با مشکلی تحت عنوان «امتناع از توسعه» مواجه هستیم.

وی افزود: گردشگری نه به عنوان تمام راه حل اما به عنوان بخشی از فرایند توسعه مطرح است اما آنچه در این مدت کم داشتیم عقلانیت در برنامه ریزی بوده است.

وی گفت: امروز تمام اشتغال گردشگری استان روی کسب و کار های کوچک و خرد می چرخد که همین کسب و کارها می توانند تا متوسط هم پیش بیایند.

سقایی ادامه داد: بین تصمیم گیری تا اجرا حلقه ای به نام کارشناسان بدنه قرار دارند که اگر در انتخاب این افراد کوتاهی کنیم نتیجه مطلوب به دست نمی آید.

وی تاکید کرد: بسیاری از جوامع ما با مفهوم گردشگری و کسب درآمد از این صنعت آشنا نیستند و هر چه از مرکز فاصله می گیریم، شرایط از این لحاظ بدتر می شود.

وی افزود: نیازمند ایجاد شبکه مقاصد گردشگری برای پخش این صنعت در سراسر استان هستیم که در کنار آن باید فرهنگ گردشگری به میزبان که یکی از شاخص های مهم گردشگری است، آموزش داده شود.

 

گرگان بازارچه صنایع دستی ندارد؛ گردشگر سرگردان است

در ادامه این نشست معصومه «غضنفری» یکی از هنرمندان هنرمند منجوق دوری نسبت به نداشتم بازارچه و جایگاه دائمی صنایع دستی در استان انتقاد کرد و گفت: زمانی که گردشگر به این شهر می آید نمی داند که باید از کجا سوغات و صنایع دستی تهیه کند و سرگردان است.

حسین زابل عباسی، سرمایه گذار بخش خصوصی حوزه گردشگری هم با تاکید به اینکه برای سرمایه گذاری در این صنعت باید بستر سازی شود، اظهار کرد: می توانیم در صنعت گردشگری آنچه وزارت صمت با ایجاد شرکت شهرک های صنعتی برای توسعه صنایع اجرا کرد را پیاده کنیم.

 

سرمایه گذار را درگیر بروکراسی های اداری نکنیم

وی ادامه داد: امروز سرمایه گذار نمی‌داند روی چه چیزی سرمایه گذاری کند و اگر خود بخواهد به دنبال اخذ ۱۷ مجوز بدود خسته شده و همه چیز را رها می کند.

وی با اشاره به اینکه می توان در استان شهرک های گردشگری احداث کرد، افزود: بایستی بسته های گردشگری در این قالب تعریف کرد، سرمایه گذار فقط سرمایه بیاورد و درگیر بروکراسی های پیچیده نباشد.

مصطفی برایتان، مدیر موزه سنگ و گوهر آمتیست گلستان هم معتقد بود که پرواز گرگان به سمرقند می تواند در توسعه گردشگری استان بسیار نقش آفرینی کند چراکه اشتراکات فراوانی بین این دو شهر و بین ایران و کشور ازبکستان وجود دارد.

وی افزود: پیگیر عقد قرارداد خواهر خواندگی سمرقند و گرگان هستیم.

 

اهمیت نقش آفرینی رسانه در توسعه گردشگری گلستان 

یحیی جلالی فر مدیر و بهره بردار سایت گردشگری توریسم گلستان و از فعالان این حوزه به ضعف نقش رسانه در گردشگری استان اشاره کرد و گفت: راهنمایان گردشگری به واسطه فعالیتشان نقش پویاتری در رسانه و شبکه های اجتماعی دارند که می توان از ظرفیت آنها در توسعه گردشگری استان بهره برد.

وی افزود: یک دهه است که درخواست تشکیل کمیته ای در این حوزه با راهبری اداره کل میراث فرهنگی را مطرح کرده ایم که متاسفانه تا کنون عملیاتی نشده است.

محمد اسماعیل اسدی، پژوهشگر بین المللی ای و خاک و کشاورزی حفاظتی هم در این نشست اظهار کرد: اخیرا در تمام سخنرانی ها اعلام می شود گلستان به تنهایی قادر است ۳۶ روز غذای کشور را تامین کند، پس با این اوصاف مردم استان باید ثروتمند باشند و خروجی آن سر سفره مردم دیده شود اما اینطور نیست.

 

بدون سازه هم می توان گردشگر جذب کرد

وی افزود: گلستان از نظر شاخص های فلاکت جزو فقیر ترین استان های کشور است.

اسدی گفت: زیست بودم النگ‌دره بسیار قوی است و مردم صرفا سبزینگی آن را می بینند اما می توان با یک ساعت پیاده روی لایه های پنهان آن را مشاهده کرد.

وی ادامه داد: سال گذشته با تلاش هایی که شد و طبق دستور دادستان مرکز استان از ورود خودرو به الگندره ممانعت به عمل آمد.

اسدی گفت: در حال حاضر نه زیپ لاین، نه تله کابین و نه تاسیسات خاصی در این جنگل وجود دارد اما آخر هفته ها جمعیت زیادی با این طبیعت می آیند پس بدون سازه هم می توان از منابع طبیعی استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. You are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامتگذاری شده اند با *