تلهکابین گرگان؛ پروژهای که همچنان خاک میخورد
حدود دو دهه است که مدیریت شهری گرگان تلاش میکند، تلهکابین را در ناهارخوران اجرایی کند اما علیرغم مجوزات اخذ شده، پرونده این پروژه همچنان خاک میخورد.
وجود تلهکابین یکی از تفریحات هیجانانگیز بهعنوان جاذبه گردشگری منطقه موردتوجه بسیاری از مسئولان و مردم است.نظارهکردن طبیعت بکر بهدور از هیاهوی شهری، تجربهای ماندگار در ذهن انسان ایجاد میکند که سالها باقی خواهد ماند.
استان گلستان با داشتن اقلیمهای مختلف و طبیعت بکر، ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری دارد ولی متأسفانه در این سالها، به این ظرفیت که میتواند در جذب گردشگر، رونق آن و توسعه استان تأثیر بسزایی داشته باشد، توجه نشده است.
بهانه زیستمحیطی مانع پیشرفت گلستان
احداث تلهکابین در دور دوم شورای اسلامی شهر در قالب ۱۴ کلان پروژه شهر گرگان مطرح شده ولی از آن زمان تاکنون بلاتکلیف است.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت: برخی به بهانه آسیب زیستمحیطی، نمیخواهند گرگان و استان گلستان پیشرفت کند و در اجرای پروژههایی کلانی مانند احداث تلهکابین سنگاندازی میکنند.
صفرعلی پایین محلی اظهار کرد: در جریان احداث تلهکابین نمکآبرود علیرغم اینکه بسیاری از درختان قلعوقمع شدند و باعث تخریب محیطزیست شد،اما هیچ صدایی شنیده نشد.
وی تصریح کرد: در طرح احداث تلهکابین گرگان، تمام الزامات زیستمحیطی دیده شده و مطالعات ترافیکی آن نیز با کمترین آسیب به محیطزیست قابلیت اجرا دارد،اما دستهایی مانع پیشرفت استان و گرگان هستند تا منافع آنها به خطر نیفتد.
رئیس شورای اسلامی شهر گرگان ابراز کرد: مطالعات اجرای تلهکابین گرگان در نخستین سفر هیئت دولت نهم و رئیس جمهور وقت به استان گلستان مطرح شد و طرح آن تا شهریورماه سال ۱۳۸۵ تهیه و مورد تصویب قرار گرفت.
وی ادامه داد: تمام مجوزهای لازم برای احداث این پروژه در ناهارخوران در دوره پنجم شورای اسلامی شهر گرگان اخذ شده است و علیرغم رعایت تمام الزامات زیستمحیطی ، این طرح در شورای عالی معماری و شهرسازی با اختلافنظرهایی مواجه شده و باوجوداینکه موافقت اولیه آن اخذ شده، اما این شورا پاسخ قانعکننده برای احداث این پروژه نداده است.
اعتبار ۳۰۰۰ میلیارد تومانی برای احداث تلهکابین گرگان
سالانه ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر از مسیر استان گلستان برای مقصد گردشگری خود عبور میکنند.
برای ماندگاری طولانی این مسافران و گردشگران ، باید زیرساختها و جاذبههای گردشگری فراهم باشد.احداث تلهکابین در گرگان میتواند نقش مستقیم در ماندگاری مسافران و جذب گردشگر در استان گلستان ایفا کرده و در تحول اقتصادی شهر تأثیرگذار باشد.
شهردار گرگان گفت: پروژه تلهکابین در قالب طرح پارک جنگلی ناهارخوران به مساحت ۶۰۲ هکتار طراحی شده است که از همان ابتدا مورد موافقت و مخالفت عدهای قرار گرفت.سید محمدرضا سیدالنگی اظهار کرد: باوجوداینکه شورایعالی معماری و شهرسازی با احداث تلهکابین گرگان موافقت کرده و تمام الزامات زیستمحیطی در این پروژه لحاظ شده است، اما مخالفت و کارشکنی محیطزیست در این پروژه قابلتوجیه نیست.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برای احداث این پروژه ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، درصورتیکه اگر این پروژه در همان زمان موافقت و اخذ مجوز احداث میشد، به یکسوم اعتبار امروز نیاز بود.
پروژه تلهکابین یک کاتالیزور برای رشد اقتصادی و مرکزی برای تجارت و سرگرمی است.در صورت احداث تلهکابین، راهاندازی رستوران، نمایشگاه و فروشگاه صنایعدستی، غذاهای سنتی، سوغات و دیگر فروشگاههای موردنیاز، ضروری است که علاوه بر رونق گردشگری، شاهد رشد و توسعه اقتصادی استان خواهیم بود.پروژه تلهکابین به طور غیرمستقیم به افزایش اشتغال و حمایت از بازارهای محلی کمک میکند و زمینه شکوفایی اقتصادی، رشد گردشگری و توسعه پایدار در آینده خواهد بود.
بااینحال به نظر میرسد مسئولان استانی و دستگاههای متولی، عزم و اراده جدی در احداث این پروژه کلانشهری را ندارند و هریک با بهانه قراردادن، موضوعاتی، از پیگیری جدی آن پرهیز میکنند.